Meer omzet Alphabet door analistengilde verwacht

Morgen komt het Amerikaanse Alphabet haar resultaten over het afgelopen kwartaal. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Mountain View op 342.26 miljard dollar. De omzet zou volgens het analistengilde dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is fors meer dan de omzet over 2023 toen de omzet 307.39 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Alphabet in beeld plus taxaties 2023

beursgrafiek

Alphabet Silicon Valley Alphabet Californie ©

Alphabet
Alphabet


Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 85.11 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 6.83 dollar. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 23.17.

De meeste analisten gaan er vanuit dat het concern geen dividenden uit zal gaan keren. Het doorsnee dividendrendement van de uitgeverijen ligt op een aantrekkelijke 4.2 procent.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 943.86 miljard dollar.

Historische koersen aandeel Alphabet

beursgrafiek alphabet

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.