Taxaties analisten: dividendrendement TKH Groep vermoedelijk behoorlijk

Beleggers in het aandeel TKH Groep kunnen waarschijnlijk rekenen op een behoorlijke dividenduitkering. Op basis van een rondgang langs de analisten heeft het aandeel TKH Groep nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. Over dit boekjaar ligt de verwachting van de dividenduitbetaling op 1.62 euro. Het dividendrendement komt hiermee uit op 4.18 procent. Het doorsnee dividendrendement van de diverse industrie ligt op een relatief aantrekkelijke 2.46 procent.

Historische dividendrendementen TKH Groep

aandelenanalyses

De historische dividenden over de afgelopen jaren zijn met circa 3.38 per jaar heel aanzienlijk te typeren.

Dividenduitkeringen behoorlijke stimulans voor beleggers

De dividenduitkeringen zorgden de afgelopen jaren voor een nog groter totaalrendement voor de beleggers.

De beleggers die sinds 2008 hun aandelen hebben aangehouden staat nu op een winst van 14 procent. Het totale dividendrendement vanaf 2008 komt neer op 67 procent. De invloed van de ontvangen dividenden op het totale rendement is dus op de lange termijn significant te noemen.

Dividenden helpen fors

aandelenanalysesDe grafiek laat de diverse rendementen vanaf 2008 zien. De groene lijn is het totale rendement van de herbelegde dividenden, de blauwe lijn is het koersrendement en het rode vlak is het totaalrendement: koersrendement plus dividendrendement.

Terugvragen dividendbelasting TKH Groep

De getoonde dividendrendementen zijn echter de bruto rendementen. Van de aandelen uit uw land kunt u uiteraard de ingehouden dividendbelastingen terugvragen maar dit is echter veel lastiger met aandelen uit het buitenland. De dividenduitkeringen zorgden de afgelopen jaren voor een nog groter totaalrendement voor de beleggers.

Voor het terugvragen van de ingehouden dividendbelasting op uw buitenlandse aandelen moet u vaak een kostbaar traject door. Het is vaak de moeite niet om ingehouden dividendbelasting terug te vragen want voorheen wogen de kosten hiervan amper op tegen de baten ervan. Ieder land heeft zijn eigen belastingregime. Gewoonlijk kunnen we zeggen dat de ingehouden percentage dividendbelasting tussen de 20 en de 40 procent bedraagt. Via onze dienst kunt u echter op een variabele kostenbasis een groot deel van de ingehouden dividendbelasting terugvragen. Doorgaans kunt u via onze dienst de impact van de ingehouden dividendbelasting tot circa 15 procent verlagen.

TKH Groep zal morgen haar resultaten over het voorbije kwartaal publiceren. Volgens de meest recente rondvraag aan de analisten komt de totale omzet van het bedrijf uit Haaksbergen dit jaar uit op 1.8 miljard euro. Dit is beperkt minder dan de totale baten over 2023 toen het concern 1.85 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten TKH Groep in beeld plus taxaties 2023

aandelenkoers

De analisten gaan voor 2024 uit van een nettowinst van 122 miljoen euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 3.03 euro. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 12.78 uit.

Recente koersdoelen rond de 54 euro

Laatste adviezen:
  • Berenberg
  • ING
  • DeGroof Petercam
    Deze effectenhuizen gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 1.59 miljard euro.

    Historische koersen TKH Groep voorbije 17 jaar

    aandelenkoers tkhgroep

    Afgelopen maandag sloot het aandeel op 38.72 euro.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.